NOOIS

+381 11 24 14 328 | nacionalnaorg@mts.rs | ENGLISH

Европска година младих кроз мотивационе приче младих Београђана са инвалидитетом

Покровитељ: Секретаријат за социјалну заштиту града Београда

Трајање пројекта 1. Јул-31. децембар 2022.

Пројекат „Европска година младих кроз мотивационе приче младих Београђана са инвалидитетом“ има за циљ да кроз 12 едукативих радионица обучи младе особе са инвалидитетом старости од 16 до 30 година вештинама мотивационих говорника на теме које је Комитет младих Европског инвалидског форума (ЕДФ) препознао као значајне – самостални живот, инклузивно образовање, запошљавање младих особа са инвалидитетом, мобилност, ментално здравље младих и приступачност.

Пројекат се бави следећим активностима:

Пројекат се бави следећим активностима:

 1. Одржавањем 12 радионица уз учешће 12 одабраних младих полазника са различитим врстама инвалидности који ће проћи обуке о вештинама мотивационих говора на следеће теме:
 2. самостални живот
 3. инклузивно образовање
 4. запошљавање
 5. приступачна култура
 6. приступачни туризам
 7. мобилност
 8. ментално здравље
 9. слободно време
 10. јавни наступ
 11. поруке од 1 минута
 12. психолошки аспекти јавног наступа
 13. самопоуздање

 

 1. Производња динамичног видео-спота са најбољим мотивационим порукама снимљена на 12 локација у Београду везаних за тему поруке.

 

 1. Припрема и штампа брошуре „Европска година младих из угла младих Београђана са инвалидитетом“. Брошура формата А4 у тиражу од 300 примерака ће садржати 12 мотивационих говора и 12 фотографија особа са инвалидитетом. Намењена је за најширу јавност, биће приступачна и за особе са интелектуалним инвалидитетом, а дистрибираће се преко градских организација особа са инвалидитетом у Београду и интернета.

 

 1. Промоцијом пројекта која ће бити организована поводом 3. децембра 2022. године, Међународног дана особа са инвалидитетом, уз емитовање видео спота и промоције брошуре, а у сарадњи са Секретаријатом за социјалну заштиту.

Наши конкурси

АКТУЕЛНИ ПРОЈЕКТИ

Овде можете погледати све актуелне пројекте

РЕАЛИЗОВАНИ ПРОЈЕКТИ

Овде можете погледати све реализоване пројекте

Skip to content