Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentMe_Edocs has a deprecated constructor in /home/nooisrs/public_html/plugins/content/me_edocs/me_edocs.php on line 17

  14.заседање Конференције држава потписница Конвенције о правима особа са инвалидитетом одржаће се од 15. до 17. јуна 2021.

Преко милијарду особа са инвалидитетом има велики потенцијал и способност да дају свој допринос у свим аспектима развоја и друштва. Па ипак, били су у маргинализованим ситуацијама због историјске дискриминације и многих облика баријера које спречавају њихово укључивање и учешће равноправно и у потпуности као чланови наших заједница. Суочавајући се са тренутном кризом COVID-19, докази су већ показали да су особе са инвалидитетом у већем ризику и несразмерно погођене COVID-19.

Теме конференције су следеће:

Свеобухватна тема: Градимо будућност: COVID-19 одговор и опоравак; Испуњавање потреба, остваривање права и решавање социјално-економских утицаја на особе са инвалидитетом.

Подтема 1: Заштита права особа са инвалидитетом у оружаним сукобима и хуманитарним ванредним ситуацијама

Подтема 2: Живети самостално, бити укључен у заједницу

Подтема 3: Право на образовање; изазови са инклузивним образовањем и доступношћу током COVID-19

Заседање можете пратити уживо на следећем линку:

ВЕБ ТВ УН

UN WEB TV

Baza korisnika