Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentMe_Edocs has a deprecated constructor in /home/nooisrs/public_html/plugins/content/me_edocs/me_edocs.php on line 17

Омладински клуб НООИС 2021

 

Кратке биографије чланова Омладинског клуба

Јелена Марић - рођена 19.3.1996,  Ужице

Након средње школе уписује Високу  школу струковних студија у Ужицу, студијски програм - Менаџмент. Дипломирала  је  2018.  године  са  оценом  10  на  завршном  раду.  2015.  године  почиње  да  се  бави беседништвом. Са беседом ,,Невидљиви корак" осваја прво место и пласира се у полуфинале. Исте године, у част поетесе Десанке Максимовић наступа са беседом под називом ,,Игра живота" и осваја прво место  у  категорији  средњошколаца.  Новембра  месеца  2016.  године  додељена  јој  је  трећа  награда ,,Лепојка Чаревић-Митановски" за заштиту и подршку женама са инвалидитетом. Награда је добила за литерарни рад ,Инклузија-живот без предрасуда други део (Вечита борба).2017. године на дванаестом такмичењу у беседништву ,,Беседе у Зоранову част" у финалу које је одржано у Југословенском драмском позоришту освојила је друго место са беседом ,,Чувајмо наше бисере". Исте године  наступа  на  такмичењу  у  беседништву  у  част  Десанке  Максимовић,  овога  пута,  у  категорији  академаца са беседом ,,Лични печат" са којом осваја друго место. Након дипломирања, уписује Факултет за пословне студије и право у Београду, смер - безбедност. Похађала је једногодишње школовање на одсеку Social media, Online PR and Commiunity Manager.Дипломирала је на поменутом смеру 2019. Живи у Ужицу. Поседује вештине рада на рачунару, говори два страна језика. Чланица је Савеза за дечију и церебралну парализу Србије.

Јелена за себе каже: "Млада, скромна жена са великим сновима."

 

Ненад Дураковић - рођен 8.1.1991, Зрењанин

Дипломирани инжењер заштите од катастрофалних догађаја и пожара. Запослен у Нафтној 
индустрији Србије као координатор за  ванредне  ситуације  и  одбрану.  Одговоран и посвећен, поседује високо изражене комуникацијске вештине. У добровољном ватрогаству има чин ватрогасног официра. Током студија био је представник студената са инвалидитетом у Студентском парламенту Универзитета у Новом Саду. Учествовао је на многим пројектима   и  активностима како у борби за остварење већих права студената са инвалидитетом, тако и свих  осталих  студената.  Био  је  и  члан  Студентске  конференције  универзитета  Србије, потпредседник  Студентског  парламента  на  Факултету  и секретар  Студентског парламента Универзитета у Новом Саду.  Члан  је  Удружења параплегичара Банат из Зрењанина. 

Ненад: „Запослењем у струци остварио сам део својих снова. Мислим да је дошло време да се поново вратим активизму и борби за права особа са инвалидитетом 

 

Кристина Грбовић - рођена 19.2.1991, Чачак

Дипломирани економиста.  Самохрана мајка петогодишње девочице Лене. Убрзо након повреде, постаје члан Савеза парплегичара и квадриплегичара Србије.  Придружила  се  програму  "Још  увек  возим"  и  данас  је  један  од предавача о безбедности у саобраћају.

Кристина: „Кроз активизам желим да охрабрим особе које доживе незгоду да не одустају, прихвате ситуацију и наставе да воде нормалан живот.Такође, желим да   едукујем   пре свега младе о значају безбедности у саобраћају.

  

Сања Марковић - рођена 12.5.1990, Београд

Завршила је средњу економску школу. Воли да пише, аматерски се бави графичким дизајном и фотографијом. Две године волонтира у организацији "Да се зна" која се бави евидентирањем насиља над ЛГБТ популацијом. Чланица је Савеза дистрофичара Србије.

Сања: „Страст ми је да се бавим било чиме што доноси позитивне промене у друштву. Жеља ми је да једнога дана постанем озбиљна активисткиња. За активизам сам се заинтересовала и ушла преко ЛГБТ заједнице, а после првог менторског програма за жене са инвалидитетом. Волим да учим нове ствари и склапам нова познанства. Лако и брзо учим и усвајам нове вештине. Један од мојих најбољих квалитета је разнолики спектар интересовања“.

 

Милица Ђорђевић - рођена 24.8.1997, Лековац

Милица има 22 године, сарађује са Удружењем дистрофичара Лесковац, воли да пише, има you-tube канал, занимају је медији и новинарство.

Милица: "Ја сам отворена и комуникативна особа. Волим да пишем. Заинтересована сам за креативне послове. Желим да усавршим разна знање и вештине из области комуникације, ПР-а, јавног заступања."

 

Ђука Ђурица  -  рођен 4.4.1990, Београд

Завршио је средњу школу, запослен је у компанији Лили дрогерије. Објавио је  књигу  "Спортска  држава",  тренутно  пише  њен  наставак.  Тренира  фудбал  и атлетику. Израђује предмете од глине. Ђука је забаван и  комуникативан. Члан Савеза МНРО Србије.

 Ђука: „ Волим да учим и упознајем људе.“

 

Дејана Бачко - рођена 9.12.1994, Нови Сад

Апсолвент  је  на  сликарству.  Тренира  теквондо  и  стреличарство.  Светски  је  првак  у паратеквондоу.  Слика ногама од пете године. Са десет година је постала најмлађи члан међународне организације која окупља уметнике који сликају устима и ногама. Тренутно спрема возачки испит и припрема се за параолимпијске игре у Токију.

Дејана:“Мој мото је - користи осмех да промениш свет, не дај да свет промени твој осмех."

 

Ана Јовчић -  рођена 24.6.1996, Београд

Студент је Филолошког факултета Универзитета у Београду. Поседује  вештине  радa  на  рачунару,  писања  малих  пројеката,  научних  радова,    новинских извештаја и чланака. Служи се Брајевим писмом, самостално се креће. Пише песме. Чланица је Савеза слепих Србије.

Ана: “Комуникативна сам особа, ведрог духа и радознала по природи. Волим заједнички рад са људима кроз који се остварују креативне идеје. До сада сам учествовала на више различитих радионица, трибина и манифестација које су у фокусу имале младе, особе са инвалидитетом, каријерно усмеравање и слично. Немам преку потребу да будем вођа, али сматрам да људи који поседују добре идеје треба и да знају да за њих добију неопходну подршку. Имала сам прилику да осмислим своју радионицу „Мрак није баук“, као и да је спроведем у дело. Досадашњи резултат су три реализоване радионице где се особе које виде упознају са начинима функционисања слепих и слабовидих особа, служећи се асистивним технологијама у условима сличним онима у којима слепе и слабовиде особе живе свакодневно. Верујем да је то мој први корак у лидерству“.                                                                  

 

Mилош Селаковић - рођен 8.5.1998, Ужице

Милош је апсолвент Факултета безбедности и студент треће године Факултета за пословне  студије  и  право.  Поседује  вештине  рада  на  рачунару,  добро  говори  енглески језик, елоквентан је и има искуства у писању и реализацији пројеката. Живи у Београду. Члан је Савеза слепих Србије. 

Милош: „Волео бих да се професионално бавим заступањем права особа са инвалидитетом."

 

Тијана Симић - рођена 10.11.1991, Београд

Завршила је средњу Медицинску школу смер - физиотерапеут.   Тијана  поседује вештине рада на рачунару, поседује способност прилагођавања и  брзог учења, говори шпански језик, има добро знање из области интернет  промовисања. Чланица је Савеза слепих Србије.

Тијана:  „Упорна  сам,  желим  да  стичем  нова  знања  и  вештине  које  ће  ми  омогућити да допринесем друштву и личном развоју. Чланица сам Савеза слепих  Србије, а активна сам у организацији "Гледамо срцем". Кроз свој активизам се  залажем за бољи положај у друштву и већу запошљивост особа оштећеног  вида.“

 

Војислав Ђорђевић - рођен 2.4.1998, Пожаревац

Погонски техничар графичке дораде, тренутно на Академским студијама прве  године. Поседује комуникацијске вештине, иницијативност, флексибилност, као и информатичку  писменост. Активиста   је Градске организације глувих Београда и председник Удружења младих глувих Србије.

Војислав: „Учествовао сам у спровођењу и реализацији многих пројеката од  друштвеног и  културног значаја у оквиру заједнице глувих. Мој матерњи језик је српски знаковни језик, а  као председник Удружења младих глувих Србије трудим се да будем достојан промотер  културе  глувих  и  знаковног  језика,  да  укажем  на  важност  партиципације  и  активног  укључивања младих, како би постали активни и равноправни учесници у свим областима  друштвеног живота“.

 

Тибор Илић - рођен 4.5.2000, Суботица,

Погонски  техничар  графичке  дораде,  тренутно  је  студент  друге  године  на Београдској Политехничкој школи. Поседује вештине из области комуникације. Члан је  и  активиста  Градске  организације  глувих  Београда,  а  такође  је  и  члан Извршног одбора Удружења младих глувих Србије. Живи у Београду.

Тибор: „Мој матерњи језик је српски знаковни језик, али то за мене није препрека. Као представник Удружења младих глувих Србије трудим се да будем  активан,  да стичем нова знања и вештине, које ћу једног дана моћи да пренесем другима. “

 

Милица Вељковић  - рођенa  30.10. 1991. Нови Сад

Милица је из Титела  али од 2011. године, када је започела студије на Филозофском факултету живи у Новом Саду.
Од 2008. године је корисник колица са дијагнозом паралплегиа флаццида, коју је стекла услед повреде кичмене мождине, након покушаја суицида.
Данас је активан члан наше заједнице и друштва, заступа права особа са инвалидитетом, али и говори о важности бриге о менталном здрављу. Запослена је у радио телевизији Војводине РТВ.
Ради на два серијала , саставља текстове за емисије, активно учествује у снимању, монтажи и свему везаном за настанак истих. „Приче од којих се расте“ и „Добро или боље“ 
 
Милица: „На РТВ-у, сам добила прилику да будем глас свих оних који често умеју бити маргинализовани због свог иналидитета и верујем да свакодневно оправдавам свој позив."
 
Милан Срдић - рођен 10.01.1990. Зрењанин
 
Јуна 2008. године доживео је саобраћајну незгоду као возач мотора. Кацигу је носио на руци НЕ НА ГЛАВИ. Студирао је Факултет техничких наука, смер Безбедност у саобраћају. Од 2017.године ѕапослен у фирми ЕСО ТРОН ДОО. Активно се бави предавањима и мотивационим говорима који промовишу безбедност у саобраћају. Један је од покретача програма "Још увек возим". Добитник је неколико награда од којих издвајамо «YOUTH HEROES» 2017.године, Активно се бави спортом, опробао се у атлетици био је представник Републике Србје на отвореном првенству Републике Словеније у атлетици – освојено 3. место у вишебоју 2019. године за параплегичаре. Учесник  државног првенства Србије у атлетици за параплегичаре – освојено 2. место у бацању копља. Данас активно тренира у теретани у жељи да промовише здрав начин живота.
 
Милан: „Желим да се посветим заштити права особа са инвалидитетом. Кроз лични пример промовишем здрав начин живота, могућности које особе са инвалидитетом могу да постигну ако им се пружи шанса.. Кроз предавања желим да утичем на младе да доносе праве одлуке у саобраћају, да не журе кроз живот. Живот није игра, користи кацигу!"
 

 

Baza korisnika