Omladinski klub profil slika1

 

Кратке биографије чланова Омладинског клуба

Јелена Марић - рођена 19.3.1996,  Ужице

Након средње школе уписује Високу  школу струковних студија у Ужицу, студијски програм - Менаџмент. Дипломирала  је  2018.  године  са  оценом  10  на  завршном  раду.  2015.  године  почиње  да  се  бави беседништвом. Са беседом ,,Невидљиви корак" осваја прво место и пласира се у полуфинале. Исте године, у част поетесе Десанке Максимовић наступа са беседом под називом ,,Игра живота" и осваја прво место  у  категорији  средњошколаца.  Новембра  месеца  2016.  године  додељена  јој  је  трећа  награда ,,Лепојка Чаревић-Митановски" за заштиту и подршку женама са инвалидитетом. Награда је добила за литерарни рад ,Инклузија-живот без предрасуда други део (Вечита борба).2017. године на дванаестом такмичењу у беседништву ,,Беседе у Зоранову част" у финалу које је одржано у Југословенском драмском позоришту освојила је друго место са беседом ,,Чувајмо наше бисере". Исте године  наступа  на  такмичењу  у  беседништву  у  част  Десанке  Максимовић,  овога  пута,  у  категорији  академаца са беседом ,,Лични печат" са којом осваја друго место. Након дипломирања, уписује Факултет за пословне студије и право у Београду, смер - безбедност. Похађала је једногодишње школовање на одсеку Social media, Online PR and Commiunity Manager.Дипломирала је на поменутом смеру 2019. Живи у Ужицу. Поседује вештине рада на рачунару, говори два страна језика. Чланица је Савеза за дечију и церебралну парализу Србије.

Јелена за себе каже: "Млада, скромна жена са великим сновима."

 

Ненад Дураковић - рођен 8.1.1991, Зрењанин

Дипломирани инжењер заштите од катастрофалних догађаја и пожара. Запослен у Нафтној индустрији  Србије  као  координатор  за  ванредне  ситуације  и  одбрану.  Одговоран и посвећен,  поседује високо изражене комуникацијске  вештине, као и вештине управљања  временом. Током студија био је представник студената са инвалидитетом у Студентском пројектима   и активностима како у борби за остварење већих права студената са инвалидитетом, тако и  свих  осталих  студената.  Био  је  и  члан  Студентске  конференције  универзитета  Србије,  потпредседник  Студентског  парламента  на  Факултету  и  извршни  секретар  Студентског  парламента  у  оквиру  Универзитета.  Члан  је  Савеза  параплегичара  и  квадриплегичара  Војводине.

Ненад: „Запослењем у струци остварио сам део својих снова. Мислим да је дошло време да се поново вратим активизму и борби за права особа са инвалидитетом “.

 

Кристина Грбовић - рођена 19.2.1991, Чачак

Дипломирани економиста.  Самохрана мајка петогодишње девочице Лене. Убрзо након повреде, постаје члан Савеза парплегичара и квадриплегичара Србије.  Придружила  се  програму  "Још  увек  возим"  и  данас  је  један  од предавача о безбедности у саобраћају.

Кристина: „Кроз активизам желим да охрабрим особе које доживе незгоду да не одустају, прихвате ситуацију и наставе да воде нормалан живот.Такође, желим да   едукујем   пре свега младе о значају безбедности у саобраћају.

 

Ненад Влајковић - рођен 30.8.1997, Ужице

Завршио је средњу економску школу - смер пословни администратор, а тренутно студира  на  Виској  школи  струковних  студија  у  Ужицу  -  смер  рачуноводство  и  ревизија (3. година). Поседује вештине рада на рачунару и врло добро познавање  енглеског језика. Члан је Савеза дистрофичара Србије.

Ненад за себе каже: "Млад, амбициозан, волим да стичем нова знања, пријатан, увек сам спреман  за сарадњу, волим да помогнем другима."

 

Сања Марковић - рођена 12.5.1990, Београд

Завршила је средњу економску школу. Воли да пише, аматерски се бави графичким дизајном и фотографијом. Две године волонтира у организацији "Да се зна" која се бави евидентирањем насиља над ЛГБТ популацијом. Чланица је Савеза дистрофичара Србије.

Сања: „Страст ми је да се бавим било чиме што доноси позитивне промене у друштву. Жеља ми је да једнога дана постанем озбиљна активисткиња. За активизам сам се заинтересовала и ушла преко ЛГБТ заједнице, а после првог менторског програма за жене са инвалидитетом. Волим да учим нове ствари и склапам нова познанства. Лако и брзо учим и усвајам нове вештине. Један од мојих најбољих квалитета је разнолики спектар интересовања“.

 

Милица Ђорђевић - рођена 24.8.1997, Лековац

Милица има 22 године, сарађује са Удружењем дистрофичара Лесковац, воли да пише, има you-tube канал, занимају је медији и новинарство.

Милица: "Ја сам отворена и комуникативна особа. Волим да пишем. Заинтересована сам за креативне послове. Желим да усавршим разна знање и вештине из области комуникације, ПР-а, јавног заступања."

 

Ђука Ђурица  -  рођен 4.4.1990, Београд

Завршио је средњу школу, запослен је у компанији Лили дрогерије. Објавио је  књигу  "Спортска  држава",  тренутно  пише  њен  наставак.  Тренира  фудбал  и атлетику. Израђује предмете од глине. Ђука је забаван и  комуникативан. Члан Савеза МНРО Србије.

 Ђука: „ Волим да учим и упознајем људе.“

 

Дејана Бачко - рођена 9.12.1994, Нови Сад

Апсолвент  је  на  сликарству.  Тренира  теквондо  и  стреличарство.  Светски  је  првак  у паратеквондоу.  Слика ногама од пете године. Са десет година је постала најмлађи члан међународне организације која окупља уметнике који сликају устима и ногама. Тренутно спрема возачки испит и припрема се за параолимпијске игре у Токију.

Дејана:“Мој мото је - користи осмех да промениш свет, не дај да свет промени твој осмех."

 

Ана Јовчић -  рођена 24.6.1996, Београд

Студент је Филолошког факултета Универзитета у Београду. Поседује  вештине  радa  на  рачунару,  писања  малих  пројеката,  научних  радова,    новинских извештаја и чланака. Служи се Брајевим писмом, самостално се креће. Пише песме. Чланица је Савеза слепих Србије.

Ана: “Комуникативна сам особа, ведрог духа и радознала по природи. Волим заједнички рад са људима кроз који се остварују креативне идеје. До сада сам учествовала на више различитих радионица, трибина и манифестација које су у фокусу имале младе, особе са инвалидитетом, каријерно усмеравање и слично. Немам преку потребу да будем вођа, али сматрам да људи који поседују добре идеје треба и да знају да за њих добију неопходну подршку. Имала сам прилику да осмислим своју радионицу „Мрак није баук“, као и да је спроведем у дело. Досадашњи резултат су три реализоване радионице где се особе које виде упознају са начинима функционисања слепих и слабовидих особа, служећи се асистивним технологијама у условима сличним онима у којима слепе и слабовиде особе живе свакодневно. Верујем да је то мој први корак у лидерству“.                                                                  

 

Mилош Селаковић - рођен 8.5.1998, Ужице

Милош је апсолвент Факултета безбедности и студент треће године Факултета за пословне  студије  и  право.  Поседује  вештине  рада  на  рачунару,  добро  говори  енглески језик, елоквентан је и има искуства у писању и реализацији пројеката. Живи у Београду. Члан је Савеза слепих Србије. 

Милош: „Волео бих да се професионално бавим заступањем права особа са инвалидитетом."

 

Тијана Симић - рођена 10.11.1991, Београд

Завршила је средњу Медицинску школу смер - физиотерапеут.   Тијана  поседује вештине рада на рачунару, поседује способност прилагођавања и  брзог учења, говори шпански језик, има добро знање из области интернет  промовисања. Чланица је Савеза слепих Србије.

Тијана:  „Упорна  сам,  желим  да  стичем  нова  знања  и  вештине  које  ће  ми  омогућити да допринесем друштву и личном развоју. Чланица сам Савеза слепих  Србије, а активна сам у организацији "Гледамо срцем". Кроз свој активизам се  залажем за бољи положај у друштву и већу запошљивост особа оштећеног  вида.“

 

Катарина Станимировић - рођена 8.5.1992, Београд

Студент  је  факултета  политичких  наука.  Поседује    вештине  писања.  Занима  је  заступање права особа са инвалидитетом. Чланица је Савеза слепих Србије.

Катарина: „Ја сам комуникативна, елоквентна, трудим се да будем правична. Волела бих да радим као радијски новинар“.

 

Војислав Ђорђевић - рођен 2.4.1998, Пожаревац

Погонски техничар графичке дораде, тренутно на Академским студијама прве  године. Поседује комуникацијске вештине, иницијативност, флексибилност, као и информатичку  писменост. Активиста   је Градске организације глувих Београда и председник Удружења младих глувих Србије.

Војислав: „Учествовао сам у спровођењу и реализацији многих пројеката од  друштвеног и  културног значаја у оквиру заједнице глувих. Мој матерњи језик је српски знаковни језик, а  као председник Удружења младих глувих Србије трудим се да будем достојан промотер  културе  глувих  и  знаковног  језика,  да  укажем  на  важност  партиципације  и  активног  укључивања младих, како би постали активни и равноправни учесници у свим областима  друштвеног живота“.

 

Тибор Илић - рођен 4.5.2000, Суботица,

Погонски  техничар  графичке  дораде,  тренутно  је  студент  друге  године  на Београдској Политехничкој школи. Поседује вештине из области комуникације. Члан је  и  активиста  Градске  организације  глувих  Београда,  а  такође  је  и  члан Извршног одбора Удружења младих глувих Србије. Живи у Београду.

Тибор: „Мој матерњи језик је српски знаковни језик, али то за мене није препрека. Као представник Удружења младих глувих Србије трудим се да будем  активан,  да стичем нова знања и вештине, које ћу једног дана моћи да пренесем другима. “

 

Златко Матић - рођен 26.4.1999, Ужице

Физиотерапеутски техничар, студент завршне године Високе здравствене школе у Београду. Познавалац српског знаковног језика. Помаже другим глувим особама  у  виду  превођења  на  српски  знаковни  језик  приликом  одласка  у  одређене  институције. Радио је пројекте за спортско друштво глувих у Ужицу. Био  је члан  извршног одбора удружења младих глувих Србије. Поседује изузетно развијене  комуникацијске вештине, као и познавање рада на рачунару. Члан је Савеза глувих  и наглувих Србије.

Златко ; „Заинтересован сам и отворен за учење и тимски рад".

 

Baza korisnika