Београд,  02.децембар 2019.

Међународни дан особа са инвалидитетом, у организацији Министарства за рад  запошљавање, борачка и социјална питања и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, свечано је обележен у Народној скупштини Републике Србије.

Присутнима су се обратили председница Народне Скупштине Републике Србије Маја Гојковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, председник „Color Media Communications“ Роберт Чобан и репрезентативац Републике Србије у кошарци у колицима Жељко Ћирковић, а свечаном обележавању присуствовали су државни секретар Ненад Нерић, в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић и многобројни чланови удружења и савеза особа са инвалидитетом.

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић истакла је да као друштво морамо да будемо свесни да свако од нас има одређене квалитете који могу да допринесу целокупном напретку наше државе и зато је обавеза Владе Србије да свим грађанима обезбеди једнаке шансе и равноправну укљученост у друштво.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да је ресорно министарство много тога урадило када је у питању обезбеђивање бољих услова  живота за особе са инвалидитетом, али да увек постоји простора за додатно унапређење, те да ће то остати приоритет рада и у наредном периоду.

Након обиласка изложбе „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“  одржана је ЗАЈЕДНИЧКА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА РАД, СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА, ДРУШТВЕНУ УКЉУЧЕНОСТ И СМАЊЕЊЕ СИРОМАШТВА И ОДБОРА ЗА ЉУДСКА И МАЊИНСКА ПРАВА И РАВНОПРАВНОСТ ПОЛОВА

Секретаријат за социјалну заштиту 1

Опширније на веб сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 

 

Baza korisnika