Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentMe_Edocs has a deprecated constructor in /home/nooisrs/public_html/plugins/content/me_edocs/me_edocs.php on line 17

Uskoro treća sezona animiranog serijala "Za bolji mravinjak"

Treća sezona animiranog serijala "Za bolji mravinjak" uskoro počinje sa emitovanjem.

"Mravci" za ekologiju i protiv diskriminacije
 

U prve dve sezone obrađene su teme koje podižu svest o zaštiti životne sredine, problemima ekologije u našem društvu, prevenciji konzumacije alkohola, rizičnog ponašanja mladih i migrantskoj krizi. U trećoj sezoni "Mravci" nam donose četiri nove teme iz oblasti ljudskih prava i ekologije.

Ivanka Jovanović, izvršna direktorka Nacionalne asocijacije osoba sa invaliditetom (NOOIS), kao stručna saradnica na projektu smatra da je veliki broj edukativnih sadržaja koji zavređuju da se o njima podiže svest, a koji se odnose na prava osoba sa invaliditetom.

 

- Mnoge od njih predstavljene su u formi animiranih video-klipova u okviru serijala "Za bolji mravinjak". NOOIS je odlučio da u ovoj sezoni obradimo teme "LJudska prava osoba sa invaliditetom" i "Prepreke za osobe sa invaliditetom", s ciljem da, pre svega mladima, skrenemo pažnju na situacije sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju u svakodnevnom životu, a koje krše njihova osnovna ljudska prava, ukazuje Jovanović.

Piše: J. D.

Beograd 25. decembar 2017. 12:15

Izvor: http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=366113&title=%26quot%3BMravci%26quot%3B+za+ekologiju+i+protiv+diskriminacije

 

Baza korisnika