U cilju poboljšanja socijalno- ekonomskog statusa i drugih prava osoba sa invaliditetom, kao i  njihove što uspešnije integracije u radne i životne procese, danas je potpisan  sporazum o saradnji između Opštine Savski venac i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom (NOOIS). Sporazum su potpisali predsednica opštine Irena Vujović i predsednik NOOIS Milan Stošić, nakon što je  u zgradi  Opštine Savski venac puštena u rad   lift platforma namenjena osobama sa invaliditetom.
 
Tim povodom predsednica opštine Irena Vujović istakla je da  Opština Savski venac, kao i Grad Beograd vodi  odgovornu socijalnu politiku.
 
-Opština podstiče aktivnosti i čini sve što je neophodno da sugrađani sa invaliditetom žive život bez barijera. U prethodnom periodu dosta je urađeno na njihovoj inkluziji. U aneksu opštine nedavno je otvoren šalter namenjen osobama sa invaliditetom gde će im biti pružana pomoć prilikom obavljanja raznih poslova u opštini kao što je podnošenje zahteva, informisanje o ostvarivanju nekog prava ili povlastice. Za gluve i nagluve osobe obezbedili smo tumača za znakovni jezik, a u našoj šalter sali postoji i taktilna tabla namenjena slepim i slabovidim osobama- rekla je Vujović, i poručila da će se i ubuduće truditi da što više doprinese unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.
 
Ona je dodala da su za ovu lift platformu izdvojena sredstva iz kapitalnog budžeta Opštine.
 
Ivanka Jovanović, izvršna direktorka NOOIS zahvalila se predsednici Opštine Savski venac na inicijativi za saradnju, naglasivši da ovaj sporazum ima moralnu snagu i težinu.
 
-Sporazum definiše buduće principe saradnje koji se odnose na unapređenje socijalnog položaja i poštovanje ljudskih prava na bazi nediskriminacije. Mi kao krovna organizacija koja zastupa prava svih osoba sa invaliditetom, podržavamo ovakve aktivnosti i u potpunosti, sa svim svojim resursima i znanjima, stojimo na raspolaganju Opštini Savski venac kako bi se u budućem periodu radilo na daljem poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom- objasnila je Jovanović.

                                                                       

SAOPŠTENJE SLUŽBE ZA INFORMISANJE OPŠTINE SAVSKI VENAC

001 foto lift salter sala lift salter sala glavna 2
irena vujovic noois rukovanje savskivenacnasl sporazum irena noois

Baza korisnika