8.07.2015

Држава мора да обезбеди равноправан положај особа са инвалидитетом

 

Београд, 08. јул 2015. године - Председник Републике Србије, Томислав Николић састао се са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС).

 

Председник Николић је рекао да држава мора да обезбеди равноправан положај особа са инвалидитетом, јер би велика грешка била не искористити потенцијале, које они објективно могу да пруже друштву. „Сви ми можемо значајно да допринесемо нашој земљи и ту не треба да се гледају нечији физички недостаци, већ оно што је свако од нас спреман да уложи за бољу будућност ближњих“, истакао је председник Николић. Председник Републике пружио је подршку предлогу да у Народној скупштини буде основан Одбор за разматрање питања и помоћ особама са инвалидитетом.

Председник Националне организације особа са инвалидитетом Србије, господин Милан Стошић, захвалио се председнику Републике на његовом разумевању и бризи за особе са инвалидитетом. Председник НООИС-а истакао је да ни један инвалидитет није лак, али да је много лакше када се то разуме, као и да је за друштво веома значајно да се особама са инвалидитетом обезбеди највећи степен људских права који је могућ у данашњим условима живота.

 

Baza korisnika